Het is even geleden, nu eindelijk weer een artikel van mijn hand. Het is je misschien niet ontgaan dat er de afgelopen periode veel gaande is geweest rondom de stand van planeten en hemellichamen. Hierdoor is de ontwikkeling in onszelf in een stroomversnelling terecht gekomen, ons bewustzijn heeft grote stappen kunnen nemen. Zo ook bij mij. Doordat oude patronen/blokkades opgeruimd konden worden, is er plaatsgemaakt voor het inslaan van nieuwe wegen.

Het steeds krachtiger volgen van mijn hart heeft er toe geleid dat ik inmiddels bezig ben met de voorbereiding van midweken gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dit zal plaatsvinden op een locatie met paarden, zodat ook zo de verbinding met de energie en de kracht van paarden wordt gemaakt. Daarnaast vordert mijn boek over mijn zoektocht naar geluk gestaag, hoewel het zeker nog niet af is. Verder mag ik 10 september a.s. vertellen over ‘Je paard als spiegel van je ziel’ tijdens het symposium ‘Spiritueel met paarden’ op Horse Event. Meer informatie hierover kun je vinden op http://spiritueelmetpaarden.com/nieuws/. Daar heb ik erg veel zin in!

Bewustwording

Gezien alle ontwikkelingen leek het mij passen om een artikel te wijden aan dat wat ik zelf als ware genezing zie voor mensen en dieren. Daar waar mijn hart het diepst mee verbonden is. Namelijk het bewust worden van je gedachten, emoties, overtuigingen en gedrag. Het afstemmen op je eigen innerlijke leiding. Het besef dat er meer is dan dat we fysiek zien en daarmee in verbinding staan. Zodat je steeds meer in staat bent te leven vanuit je eigen authenticiteit/uniekheid, vanuit je hart in verbinding met al wat leeft.

Wat heeft dat nu te maken met je paard, hond, kat of ander dier dat ziek wordt?

Nou, alles! Ziekte bij je huisdier is namelijk zeker geen toeval. Sterker nog, als je er goed naar kijkt dan kun je zien dat er een boodschap voor je in verborgen ligt. Waardoor zowel jij als je dier kunnen leren en ontwikkelen.

Natuurlijk zijn externe invloeden zoals voeding, huisvesting, beweging en omgeving belangrijk. Ook daarvan kun je leren. Zo gaf een vrouw haar hond vlees op advies van alle deskundigen. Terwijl haar intuïtie maar bleef zeggen dat de hond gewoon brok wilde. Ze kreeg veel stress van alles perfect willen doen voor haar hond, wat voor beiden niet gezond was. Mijn advies was dan ook ‘volg je eigen intuïtie, die weet wat het beste is voor je hond en jezelf’.

bewustzijn geneesmiddel centrum equus

Door op een dieper gelegen niveau te kijken naar de ziekte van je dier, kun je het geschenk zien dat er in verborgen ligt. Namelijk de mogelijkheid om weer een stapje te ontwikkelen voor jezelf als ook voor je dier. Zo kun je steeds meer bewust leven vanuit wie jij werkelijk bent, je Ware Zelf/Hoger Zelf/Boeddhanatuur of hoe je dat ook noemen wilt. In plaats vanuit iemand die jij denkt te (moeten) zijn door je opvoeding, cultuur en andere invloeden.

Hoe kun jij nu met jouw bewustzijn een bijdrage leveren aan de genezing van jouw dier?

Jij en je paard, hond of kat trekken elkaar niet voor niets aan, je voelt je altijd aangetrokken tot het gelijke. Waarbij je dier ervaringen opdoet door letterlijk met jouw mee te gaan trillen. Jullie zitten immers op een zelfde golflengte. Dieren hebben ook nog niet het ik-bewustzijn zoals wij mensen (wij herkennen onszelf in de spiegel). Dieren leven veelal nog vanuit hun instinct, hoewel hierin ook steeds vaker al nieuwe ontwikkelingen te zien zijn. Wij leren juist weer van de spiegel die de dieren ons voorhouden doordat zij gaan meetrillen met ons. Daarnaast bepaalt ons onbewuste dan wel bewuste gedrag hoe wij met ons dier omgaan. Dit heeft logischerwijs ook een effect op je dier. Een uitgebreide uiteenzetting over dit onderwerp kun je vinden in mijn scriptie “De uitwisseling van energie tussen mens en huisdier, hoe en waarom?” (gratis te downloaden door op de link te klikken).

Hoe werkt dat in de praktijk?

Een van de belangrijkste aandachtspunten is het ontstaan en verloop van de klacht van je dier gekoppeld aan veranderingen in jouw eigen leven. Vaak zie je dat bepaalde gebeurtenissen gepaard gaan met (hevige) emotionele reacties bij jezelf. Daar ligt een belangrijke identificatie voor de werkelijke oorzaak van het probleem. Belangrijk in dit geval is om te kijken naar wanneer de klachten werkelijk zijn begonnen. Symptomen beginnen vaak heel onschuldig en worden gemakkelijk weer opzij gezet. Om met het verloop van de tijd erger te worden dan wel door het verschijnen van nieuwe symptomen. Deze kunnen op het eerste oog niets met elkaar te maken lijken te hebben, in werkelijkheid zijn ze veelal een gevolg van hetzelfde.

Ook hoe jij in het leven staat en met je dier omgaat is van groot belang. Dit is vooral te zien aan het gedrag van je dier. Is je dier snel bang of juist rustig, is het benaderbaar of wantrouwend? Hoe reageert het op nieuwe situaties? Als je dit soort vragen voor je eigen dier beantwoordt, kijk dan ook eens hoe je zelf reageert in dergelijke omstandigheden.

Door gerichte vragen (door een derde of jezelf), opmerkzaamheid en het analyseren van alle verkregen informatie kan duidelijk worden welke processen op het gebied van emoties, gedachten en gedrag er plaatsvinden tussen jou en je dier. Aan de hand daarvan kan er bewustwording plaatsvinden. Waarbij er door jou bewuste keuzes kunnen worden gemaakt over hoe je in je eigen leven wilt staan en hoe je met je dier wilt omgaan. Een belangrijke stap voor genezing van binnenuit. Zowel voor jezelf als voor je dier!

Geniet van je dier en zie de verborgen geschenken van jullie relatie!

Ilse van Veen
Paardenfluisteraar, healer
& intuïtieve coach
www.centrumequus.nl