Schrijf je in voor de nieuwsbrief van mij en de paarden

Aanmelden

Volg mij en de paarden

Een kat over grenzen en afscheid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van mij en de paarden

Aanmelden

Volg mij en de paarden

Een kat welke al enige maanden geleden is opgegeven door de dierenarts wegens nierfalen. De vrouw komt bij me met de vraag of het al tijd is voor de kat om te gaan, tot nu toe had ze dat gevoel nog niet. Ze hebben een diepgaande band met elkaar. Terwijl ik contact maak met de kat, vraag ik of de vrouw een issue heeft met mannen. Dat blijkt inderdaad zo te zijn, de kat verdedigt haar echter, hij is haar bewaker. Dat is de rol die de kat in haar leven heeft gespeeld, haar grenzen bewaken. Ik geef aan dat ze deze taak nu zelf mag gaan leren op zich te nemen, haar eigen grenzen bewaken. En dat de overgang hierin tijd mag kosten, dus ook het afscheid nemen, zowel voor de kat als voor haarzelf.

Het laat wederom zien dat dieren ons bewust kunnen maken van dat wat latent in ons aanwezig is. Wanneer ze wegvallen is het aan ons om te leren het contact met het verloren deel weer terug te halen. Afscheid van een dier nemen is dan ook veel meer dan het fysieke gezondheidsplaatje. Hoewel er soms geen tijd is in een bepaalde situatie, afscheid nemen mag tijd kosten.

Gezien de intuïtie van de vrouw en haar sterke, liefdevolle band met de kat, zeg ik haar dat ze zelf zal weten wanneer het moment daar is en daarop te vertrouwen.

Deel dit: