Buitenrijden met je paard

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

Buitenrijden met je paard is een activiteit die kwetsbaar maakt en vreugde geeft. Zo geeft de frisse buitenlucht ontspanning van lichaam en geest. Het beschermen tegen invloeden van buitenaf speelt een rol in het plezier dat buitenrijden geeft. Tijdens een buitenrit zijn er namelijk meer indrukken te verwerken. Ook zal het ene paard gevoeliger hiervoor zijn dan het andere paard.

Wanneer er angst zit op het buitenrijden met je paard, is er ruimte nodig om te zorgen voor jezelf en je paard. Hierdoor neemt het vertrouwen toe en kun je meer ontspannen zijn op de rug van je paard.
Het ene paard zal meer behoefte hebben aan de stabiliteit van de ruiter dan het andere paard dat van zichzelf al meer geaard is en daarmee steviger op zijn benen staat.

Het samen rijden met andere ruiters en paarden is een manier om meer stabiliteit te ervaren doordat sociale interactie het gevoel van veiligheid voedt en daarmee ontspanning en zelfvertrouwen.
Ook meerdaagse ritten met meerdere uren per dag geven lucht aan het buitenrijden, zodat de vertrouwensband tussen ruiter en paard kan groeien. Dit geeft plezier voor ruiter en paard.

Gerelateerde berichten
Je paard als spiegel van je ziel

Deel dit:

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!