Je paard als spiegel van je ziel

paard spiegel Centrum Equus

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

We omringen ons graag met mensen waar we iets gemeenschappelijks mee hebben, bijvoorbeeld de liefde voor paarden, maar ook in karaktereigenschappen. Dit gaat ook op voor de relatie paard-mens, we trekken elkaar aan doordat er iets gemeenschappelijks aanwezig is. Je paard komt bij je als spiegel van je ziel.

Zelfbewustzijn

Paarden zijn in deze verbinding een zeer gevoelige en directe spiegel met hun gedrag. Dit zorgt ervoor dat je paard laat zien wat er in jezelf omgaat aan emoties en gedachten die van invloed zijn op jouw gedrag, vaak onbewust. Juist hierdoor kun je je bewust worden van wat er in jezelf omgaat. Dat geeft rust alsook de mogelijkheid om je eigen handelen bewuster richting te geven.

Je hebt bijvoorbeeld in je leven ervaren dat je grenzen niet werden gerespecteerd. En nu heb je een paard dat iedere keer over je heenloopt. Je paard is dan juist bij je om je te leren je eigen grenzen te stellen, op een duidelijke, doch vriendelijke manier.

Lichaam en geest

Paarden laten niet alleen met hun gedrag zien wat er in je omgaat. Ook fysieke problemen bij je paard zijn een spiegel van je ziel. Doordat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, hebben emoties en gedachten direct invloed op het lichaam. Als je heel zenuwachtig bent, kun je gaan zweten of buikkramp krijgen. Plotseling hevige of langdurige stress kan dan ook fysieke problemen geven.

Als voorbeeld koliek bij het paard. De darmen verteren voedsel, nemen voedingsstoffen op, om uiteindelijk dat wat niet meer nodig is weer uit te scheiden. Dit symboliseert het verteren van emoties, zodat je er voedsel voor de ziel uit kunt halen en wat niet meer nodig is wordt losgelaten. Vaak zie je bij koliek bij het paard dat er sprake is van onverteerbare/onbewuste emoties die stress veroorzaken. Door je bewust te worden van deze emoties, kunnen ze verteerd worden en kunnen lichaam en geest genezen.

Boodschap

Dit wil niet zeggen dat je bij ernstige koliek geen dierenarts nodig hebt. Het gaat om de boodschap achter de koliek, wat kun je ervan leren, samen met je paard? Hierdoor kun je de koliek wellicht de volgende keer voorkomen. Door op deze manier naar gezondheidsproblemen te kijken bij je paard, kunnen jullie samen genezen en groeien, op het niveau van de ziel.

Wil je meer inzicht in de processen die er tussen jou en je paard spelen? Tijdens een healing en reading consult voor je paard kijk ik naar de processen op het niveau van de ziel.

Laatst bijgewerkt 20 mei 2021

Deel dit:

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!