Het hart als centrum van de ziel

paarden_hart_centrum_ziel_Centrum_Equus

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

Het hart wordt vaak afgebeeld in de kleur rood. Het rode bloed dat er doorheen stroomt, wordt door het hart rondgepompt in het lichaam. Bloed als symbool van levenskracht, het vervoert zuurstof, koolzuur, voedings- en afvalstoffen door de aderen. Onmisbaar voor het functioneren van het lichaam, het hart als centrum van de ziel.

Longen

De longen spelen hierbij een belangrijke rol, zij staan in nauw contact met het hart. Via inademing zorgen zij voor de zuurstofvoorziening en met uitademing voeren zij de ontstane koolzuur af. Zuurstof als symbool voor ademruimte. Door jezelf ruimte te geven, ontstaat er een balans tussen geven en ontvangen, doen en zijn.

Hart

Het hart ligt in het centrum van het lichaam. Het hartchakra als midden tussen de onderste drie chakra’s gericht op de materiële, fysieke wereld en de bovenste drie chakra’s gericht op de spirituele, onzichtbare wereld.

Het hart is de plaats van onvoorwaardelijke liefde. Liefde voor jezelf, door jezelf op de eerste plaats te zetten. Daarmee ontstaat liefde voor de ander. Het hart maakt ook kwetsbaar. Onbewust, weggestopt verdriet blokkeert de energie van het hart. Het is juist in deze kwetsbaarheid waar de kracht verscholen ligt.

Centrum van de Ziel

Het hart als centrum van de ziel. Je hart volgen is je ziel volgen, de diepste wensen vanuit je eigen wezen. Het vraagt moed om je hart te volgen. Het woord moed, in het engels courage, afgeleid van het Latijnse woord cor, dat hart betekent.

Je hart volgen

Je hart volgen is leven vanuit innerlijke autoriteit, het loslaten van uiterlijke autoriteit. Je hart volgen vraagt vertrouwen, in je eigen innerlijke weten en wijsheid, ongeacht wat er gebeurt. Vertrouwen op het proces van leren, ontwikkelen en weer in harmonie komen met je eigen ziel. Je hart weet welke weg te gaan, welke stap te zetten op weg naar je eigen dromen en verlangens. Het hart brengt passie en levensvreugde, het is de schoonheid van de ziel.

Gerelateerde berichten
De Symboliek en Kracht van Paarden

Deel dit:

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!