Sorraia paarden en vertrouwen

Sorraia vertrouwen Centrum Equus

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

De afgelopen weken heb ik mogen kennismaken met een kudde drachtige Sorraia merries. Inmiddels zijn er al drie veulens geboren. Op het moment dat ik dit schrijf, staat er een hengst bij die de merries op natuurlijke wijze mag dekken. Het is prachtig om te observeren hoe de communicatie tussen de merries en de hengst verloopt.

Het Sorraia paard is een van de inheemse paardenrassen in Portugal en pas in 1920 ontdekt door Dr. Ruy d’Andrade. Bijna uitgestorven is er uiteindelijk een fokprogramma opgezet om het ras te redden. Doordat deze paarden zo lang vrij in de natuur hebben geleefd, staan ze nog heel dicht bij de natuur met hun Zijn. Ze bezitten nog een oerenergie die je meeneemt in verbinding met de Aarde. Daarmee geven ze een gevoel van rust en vertrouwen. Een kostbaar geschenk.

De afgelopen periode in Portugal heb ik zoveel angsten ervaren, als gevolg van alle veranderingen, dat ik de helende kracht van de natuur heb mogen ervaren. Ik heb veel tijd doorgebracht in de natuur om er te wandelen en vooral om niets te doen. Net zolang alle druk van mezelf afhalen totdat ik me weer rustiger voelde. Het zitten en liggen bij bomen is helend.

Gerelateerde berichten:
Het hart als centrum van de ziel

Deel dit:

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!