De Symboliek en Kracht van Paarden

symboliek en kracht paarden medicijnvrouw Centrum Equus

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

Je kunt de symboliek en kracht van paarden vinden in hun uitstraling en gedrag. Paarden dragen een diepe wijsheid in zich mee, een wijsheid die voorbij de fysieke wereld gaat naar de onzichtbare wereld. Ze nemen je mee de diepte in, naar kracht en vrijheid, op reis naar deze onzichtbare wereld.

Geschiedenis

De paarden hebben zich ongeveer 6.000 jaar geleden laten domesticeren. Ze zijn een verbinding aangegaan met de mensen en hebben daarmee de mensheid een enorme ontwikkeling gebracht. Zo werd het gemakkelijker voor mensen om lange afstanden af te leggen. Verder zijn de paarden lange tijd gebruikt in oorlogsvoering. Ook op spiritueel gebied zijn de paarden door de eeuwen heen van grote betekenis geweest. Zo bestaan er vele mythische wezens van het paard, zoals de Eenhoorn, Pegasus en Cheiron.

Vrijheid

Paarden leven op de grens van de fysieke wereld en de onzichtbare wereld, ze zijn hier op aarde aanwezig doch hebben tegelijkertijd een diepe verbinding met de andere wereld. Daaruit ontstaat levenskracht. Het is het trouw zijn aan jezelf, aan je eigen innerlijke leiding. Dat geeft vrijheid, de vrijheid om jezelf te zijn, de vrijheid om je eigen leven vorm te geven.

Kracht

Met hun gedrag reageren paarden op onze gedachten, emoties en handelingen. Hierdoor kunnen we ons bewust worden van ons innerlijk leven. Dat is de  kracht van paarden, ons laten zien waar we niet in harmonie zijn met onze eigen bron van leven. Zodat we de harmonie kunnen herstellen en weer kunnen leven vanuit innerlijke kracht, onze levenskracht.

Reizen

De symboliek en kracht van paarden gaat over het contact met jezelf, je innerlijke kracht. Van hieruit nemen de paarden je mee op reis naar de onzichtbare wereld. Om inzichten en heling te ontvangen, om weer vanuit harmonie te leven met wie je diep van binnen werkelijk bent. Het is de liefde voor jezelf en daarmee voor alles wat leeft. Ze nemen je ook mee naar je dromen, wat je ziel wilt leren en wat je kunt doen om deze dromen te realiseren. Het is de magie van het leven.

Laatst bijgewerkt: 1 april 2021

Gerelateerde berichten
Het hart als centrum van de ziel

Deel dit:

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!