Paard met verminderde eetlust

paard verminderde eetlust Centrum Equus

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

Een paard met verminderde eetlust op zoek naar veiligheid. In Portugal heb ik nog dieper mogen ervaren hoe de paarden als kuddedier voorzien in hun behoefte aan veiligheid.

In de stallen stond een vierjarige, valkkleurige hengst. Het bleek dat hij gevoelig was voor lichte problemen met de darmen, wat zich onder andere uitte in een verminderde eetlust. Hij was wat onzekerder dan de andere hengsten, zeer lief (hoewel alle hengsten dat waren) en wat minder hengst dan de andere paarden op stal. Op een dag at hij minder goed, je zag de spanning bij zijn opgetrokken flanken en ook na beweging was het nog niet verdwenen. Hij was de afgelopen dagen, wegens veranderde omstandigheden in de stallen, een aantal keren van box verhuisd.

Veiligheid

Ik bood aan om een korte healing/reading te doen. Een stalmedewerkster was zeer geïnteresseerd dus, terwijl we bij de hengst stonden, begon ik haar wat van mijn werk uit te leggen. Alleen al door het praten met elkaar zag je hem voor onze ogen kalmer worden. Bij het uitspreken dat hij behoefte had aan veiligheid, de behoefte om zich verbonden te voelen met een kuddegenoot, of dat nu in de vorm was van een ander paard of een mens maakte niet uit, begon hij weer stro te knabbelen in zijn box. Een healing was niet meer nodig.

Juist in periodes van grote veranderingen speelt de behoefte aan veiligheid een grote rol. Zowel bij dier als mens.

Deel dit

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!