Een paard dat bijt, grenzen en IK-kracht
Je ziet ze weleens, een paard dat onverbiddelijk bijt wanneer je het benadert. Terwijl op andere momenten hier totaal geen sprake van is, het is zacht van aard. Een dergelijke paard dat bijt is een hele goede leraar. Het paard laat je met het bijtgedrag zien dat je niet aanwezig bent in jezelf. Dus zegt het om uit de buurt te blijven, het heeft duidelijke grenzen. Je bent welkom wanneer je wel aanwezig bent.
Grens bewaking
Hoewel je je als mens afgewezen kunt voelen, zit er vanuit het paard totaal geen oordeel aan vast. Het paard vervult zijn rol als grenswachter erg goed. Want doordat de paarden op de grens leven van deze wereld en de andere wereld, zijn ze in staat deze grens te bewaken. Andere paarden lopen bijvoorbeeld weg wanneer dat mogelijk is. Paarden laten je toe tot hun wereld als je in contact bent met jezelf. Een paard dat bijt is dan ook om te koesteren, waardevol en moedig in de taak die het op zich heeft genomen. Het helpt je alert te blijven om te zijn wie je bent.
Ontwikkelen IK-kracht
Het zijn juist gezonde grenzen waar veel mensen moeite mee hebben in het leven. In de vorm van te zwakke of juist te rigide grenzen. Er zijn zoveel trauma’s aan verbonden, dat gezonde grenzen stellen vaak gelijk staat aan afwijzing in ons systeem van overtuigingen. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om grenzen te leren verbinden met liefde. Het mogen zorgen voor jezelf, het bij jezelf blijven in contact met de ander. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat we hierdoor juist een enorme IK-kracht kunnen ontwikkelen. Het zelf bepalen van je leven als individu, los van wat de groep of de ander doet dan wel verwacht.
Gerelateerde berichten
Je paard als spiegel van je ziel
Resistentie wormen en bacteriën bij paarden
Deel dit