Boodschap van drie overleden veulens

boodschap paard veulen overleden centrum equus

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!

Een echtpaar heeft shetlanders waarbij afgelopen voorjaar/zomer drie merrieveulens zijn geboren. Helaas zijn alledrie de veulens alweer overleden. De eerste twee veulens zijn ’s nachts op stal geboren en de volgende morgen dood gevonden. Onbekend is dus op welk moment ze zijn overleden. Het derde veulen is twee maanden later op de wei geboren en heeft vier tot vijf weken geleefd. Het zag er tot op het laatste moment gezond uit, in de ochtend was er nog niets te zien en ’s middags lag het dood in de wei. De afgelopen jaren hebben de merries ook al veulens ter wereld gebracht, dit zonder verdere problemen.

Zonder autopsie kan er geen zekerheid worden gegeven over de oorzaak van overlijden. De merries waren in ieder geval ontwormd en hebben verder geen van allen enige ziektesymptomen vertoond rondom geboorte en overlijden van de veulens. Ook hebben de merries geen problemen gehad als gevolg van de bevallingen.

Wat gebeurt er onder de oppervlakte

Uit verdere navraag blijkt dat mevrouw al jaren medicijnen slikt tegen spanningen. De spanningen lopen met de jaren op. Bovendien is het echtpaar tussen de geboorte en het overlijden van het derde veulen geconfronteerd met twee persoonlijk emotionele gebeurtenissen.

Terwijl ik contact maak met de merries en de overleden veulens, voel ik als eerste een enorme liefde bij de pony’s en hun veulens als groep, echt prachtig. En dan verandert dit plots in een hele zware energie, het gevoel om het strijden met het leven moe te zijn. De vrouw blijkt depressieve gevoelens te hebben. De hoofdboodschap is om vanuit zichzelf aandacht te schenken aan dat wat er wel is, aan het positieve. Onder andere door dankbaar te zijn voor het licht dat de veulens hebben gebracht, hoe kort ook.

Het overlijden van deze drie merrieveulens geeft een signaal om vanuit het eigen donker voor het licht te kiezen. Een bijzondere boodschap in deze pijnlijke gebeurtenis.

Gerelateerde berichten
Je paard als spiegel van je ziel

Deel dit

Neem gerust contact met mij op

Nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang inspiratie!